fbpx

Top carti de citit în luna martie

Top carti de citit în luna martie

Povestea unicornului care a alergat de la birou la Rio – Raluca Kisescu

Sa pleci in lume si sa te cauti, sa o iei de la zero si sa te regasesti – toate acestea pot parea o copilarie, dar sigur nu e o joaca de copii. Iti trebuie multa maturitate sa accepti ca vei ramane copil toata viata, despre asta a scris Raluca in carte.

„Adevarul este ca nu am nicio idee despre ce a facut Raluca la Rio. Imi
imaginez ca experienta asta a fost, in acelasi timp, tur de forta si usurare.
O vacanta despre dans, despre zambet si, mai ales, despre libertate. Nu prea inteleg de ce trebuie sa ajungem la aproape 40 de ani ca sa ne dam seama ca suntem liberi si ca ne putem bucura de tot ce e in jur: si de Rio, si de Bucuresti, si de prieteni si, mai ales, de noi insine”. (Mara Coman)

„Cred ca ce mi-a placut imediat la Raluca a fost un amestec pe care il regasesc si in mine: pe cat de organizata si rabdatoare, pe atat de pregatita sa incerce ceva nou si sa se lase dusa de val (bucurandu-se de moment si, poate, analizand mai tarziu”? (Andreea Badala, founder & designer MURMUR)

„Pe Raluca as recomanda-o oricand ca find un autor neconventional de business, care va imbina in scrierile ei termeni clasici precum produs, pret, promotie, cu emotie, autenticitate si interactivitate”. (Angela Cretu, CEO AVON)

Raluca Kisescu este un produs al propriei imaginatii: dupa ce a absolvit un liceu de informatica si o facultate cu specializarea „Burse internationale si piete de valori” a profesat in domeniul marketingului si comunicarii, fiind director de marketing timp de 10 ani pentru Avon Romania si Moldova, o experienta care i-a adus titlul de „Marketerul Anului” al revistei The Marketer si premiul IAA pentru Excelenta in responsabilitatea sociala.

Este implicata in proiecte cu impact social pentru Hospice si Bunici de Viitor, o initiativa de informare si relationare destinata categoriei de varsta 60+. Creativa, autentica, cu spirit liber, pus mereu pe glume, dar ancorata in realitatea business case-urilor, Raluca este unicornul care isi doreste sa uneasca lumi, oameni si dorinte.

Neortodox – Deborah Feldman

Neortodox – Scandalul pe care l-am provocat renuntand la radacinile mele hasidice, de Deborah Feldman, este cartea care a stat la baza serialului produs de Netflix

Remarcabila si fascinanta, Neortodox este o carte pe care nu poti s-o lasi din mana.

Deborah Feldman s-a nascut si a crescut in comunitatea hasidica din Williamsburg, Brooklyn, iar limba ei materna este idis.

La 25 de ani, a publicat memoriile Neortodox. Scandalul pe care l-am provocat renuntand la radacinile mele hasidice, adaptate ulterior intr-un scenariu pentru o miniserie Netflix difuzata in martie 2020.

„Satu Mare, sau Satmar in idis, e un oras aflat la granita dintre Ungaria si Romania. Va intrebati cum a fost posibil ca o secta a hasidismului sa poarte un nume inspirat de cel al unui oras din Transilvania?”

Copil curios crescut in lumea izolata a hasidicilor Satmar din Brooklyn, Deborah Feldman s-a straduit sa inteleaga si sa respecte restrictiile inflexibile care-i dictau viata de zi cu zi. De la ce putea citi pana la oamenii cu care avea voie sa vorbeasca, practic toate aspectele identitatii ei erau controlate strict. Maritata la 17 ani cu un barbat pe care-l vazuse doar jumatate de ora si lipsita de o educatie traditionala, nu a reusit sa intretina relatii fizice cu sotul ei timp de un an.

In memoriile sale despre cum a crescut intr-o comunitate hasidica rigida, Deborah Feldman dezvaluie cum arata viata cand esti prins in capcana unei secte religioase care pune mai mult pret pe tacere si suferinta decat pe libertatile individuale.

Cu o scriitura exceptionala, Deborah Feldman isi aminteste cum clipele in care citea pe furis despre personajele literare pline de forta create de Jane Austen si Louisa May Alcott au ajutat-o sa caute un alt mod de viata – unul de care a stiut ca trebuie sa profite atunci cand, la varsta de 19 ani, a nascut un fiu si si-a dat seama ca nu doar viitorul ei e in joc, ci si al lui.

Secretele succesului. Ed. a III-a – Dale Carnegie

Dale Carnegie (pe numele real Dale Carnagey) s-a nascut pe 24 noiembrie 1888 la o ferma saraca din Missouri si s-a stins din viata pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX.
Dupa absolvirea facultatii, vinde cursuri prin corespondenta in Nebraska si obtine cateva roluri ca actor la New York, insa fara mare succes. In 1912, este angajat de Young Men Christian Association sa predea cursuri pentru adulti si descopera, accidental, o metoda prin care poate diminua teama celor care vorbesc in fata unui public numeros. Astfel incepe faimoasa cariera de orator si autor de mare succes a lui Dale Carnegie.
In urmatorii doi ani, Carnegie isi rafineaza cursul, venind in intampinarea dorintei americanului mediu de a-si consolida increderea in sine. Isi schimba numele din Carnagey in Carnegie, fapt ce se va dovedi o idee de marketing inspirata. Incepe sa publice diverse articole in care-si prezinta in mod sistematizat ideile; in 1926, acestea vor fi adunate intr-o carte despre vorbirea in public?-?Cum sa vorbim in public.


In 1936, Dale Carnegie publica Secretele succesului, cartea de fata, care a inregistrat inca de la publicare un succes rasunator. De-a lungul anilor, aceasta lucrare, considerata opera de referinta a lui Carnegie, s-a vandut in peste 30 milioane de exemplare. A fost tradusa in toate limbile de circulatie internationala, iar in romaneste a aparut la Curtea Veche Publishing pentru prima data in anul 1997. O alta lucrare de referinta, publicata in 1948, este Lasa grijile, incepe sa traiesti, o colectie de sfaturi usor de pus in aplicare pentru a face fata mai bine stresului. Dintre cartile lui Dale Carnegie, aceasta s-a bucurat de un succes fulminant in Europa.


Pe Dale Carnegie il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La peste saizeci de ani de la moartea sa, cartile lui sunt la fel de solicitate ca in primii ani dupa lansare.
Eforturile lui Dale Carnegie de raspandire a unor metode prin care ne putem optimiza relatiile cu semenii si cu lumea au fost continuate de Fundatia Carnegie. Cursurile pe care autorul insusi le-a initiat si predat sunt frecventate si astazi de zeci de mii de oameni de pretutindeni, confirmand actualitatea si utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici s-a dovedit esentiala pentru toti cei care doresc sa ocupe posturi importante in ierarhia companiilor din intreaga lume.

Dale Carnegie spunea ca „succesul inseamna sa obtii ceea ce vrei, iar fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai obtinut”.

Dar ce anume isi doresc oamenii?


Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o cariera, prieteni de incredere, o familie iubitoare, un trai decent… si altele asemenea. Desigur, motivele pentru care un om isi doreste ceva anume sunt complet personale, insa metodele prin care isi poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele propuse in cartea de fata au fost testate de peste 30 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. Volumul de fata a ajuns, cu timpul, sa fie cea mai bine vanduta carte motivationala publicata vreodata.

Carnegie dovedeste ca, in cele din urma, ceilalti ne vor trata exact asa cum ii tratam. Comportamentul interlocutorilor il oglindeste pe al nostru.

„Cea mai de succes carte motivationala din toate timpurile… Carnegie n-a fost, nicicand, mai actual.” – The Times

„Donald Trump a crescut cu aceasta carte, din care a invatat ca in viata totul e sa castigi.” – Financial Times

Sfaturile lui Dale Carnegie va arata cum sa deveniti un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faceti complimente dezinteresate, cand e cazul sa va retrageti dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faceti o buna impresie de la prima intalnire, cat de important e zambetul, prin ce strategii va puteti autopromova in ochii celorlalti, in ce fel puteti adresa critici fara sa provocati resentimente, de ce e recomandat sa va admiteti propriile greseli inainte de a le face reprosuri altora, cat de adevarat e proverbul „vorba dulce mult aduce”, cum sa raspundeti la plangerile altora, unde se termina sinceritatea si incepe brutalitatea, de ce nu functioneaza pe termen lung strategia de a da ordine, cum sa va ajutati ajutandu-i pe ceilalti – si multe altele.

Inteligenta erotica. Ed IV – Esther Perel

Problemele care pot aparea in cadrul vietii sexuale a unui cuplu sunt diverse, de la dis-paritia acesteia, in urma nasterii unui copil, pana la rutina, plictiseala si infidelitate.

Autoarea, terapeut cu experienta in psihologia cuplurilor, ne atrage atentia ca dragostea sigura si confortabila poate intra in conflict cu pasiunea si ca viata sexuala este mult mai complexa decat credem.


Inteligenta erotica aspira sa va angajeze intr o discutie sincera, clara si provocatoare. Va incurajeaza sa aveti curiozitati, sa spuneti ceea ce este de nerostit si sa nu va temeti sa puneti sub semnul intrebarii corectitudinea sexuala si afectiva. Lasand usile deschise spre viata erotica si viata de familie, va invit sa punem accent pe sex.
Esther Perel

Uneori castigi, uneori inveti – John C. Maxwell

De cele mai multe ori ne oprim din invatat atunci cand am obtinut in sfarsit diploma mult visata. In realitate, abia din acest moment ar trebui sa incepem sa invatam. Lectiile care ni se predau la scoala ne pot ghida uneori in viata, insa ne ofera doar instrumentele de baza astfel incat sa putem face fata in lumea reala, cea de dincolo de peretii salii de clasa. Iar in lumea reala mai si suferim uneori – si vom mai si pierde, indiferent ca este vorba despre viata personala sau profesionala, de bani, de sanatate sau de problemele sentimentale. Asta e garantat. Nu ni se garanteaza insa modul in care vom reactiona la aceste provocari.

Exista o mare diferenta intre cei care invata de pe urma acestor pierderi si cei care nu o fac. Vrei ca spiritul tau sa zaca undeva intr-un soi de infir-merie, mult prea obosit sa incerce din nou sa lupte? Sau vei profita de oportunitate ca sa studiezi, sa evaluezi si sa reconsideri ceea ce s-a in-tamplat, astfel incat data urmatoare sa fii mult mai bine inarmat?

John Maxwell ne arata principalele componente de care avem nevoie ca sa facem fata diferitelor tipuri de pierderi, transformand lectiile aferente in arme valoroase cu care sa luptam impotriva esecurilor pe care le-am putea avea pe viitor

Dragoste intr-o zi ploioasa – Jojo

Moyes

Hong Kong, anii 1950. Joy are douazeci si unu de ani si, cand la o petrecere a expatriatilor il intalneste pe chipesul ofiter de marina Edward, ultimul lucru la care se asteapta este sa se indragosteasca. Se casatoreste in graba si pleaca in calatorie cu sotul ei, sa vada lumea. Insa descopera curand ca viata de femeie maritata nu este ceea ce pare a fi…

In 1980, fiica cea mica a lui Joy, Kate, fuge in mod misterios de acasa, dintr-un sat din Irlanda. Cincisprezece ani mai tarziu, fiica lui Kate, Sabine, pleaca din Londra in cautarea bunicilor pe care nu i-a cunoscut niciodata. Cand, in cele din urma, familia se reuneste, tensiunile ascunse ies la suprafata, scotand la iveala un secret intunecat care a fost ingropat adanc vreme de ani intregi…

„Impresionant, credibil si fermecator.” – Sunday Express

„Acest roman sensibil… prezinta relatia dintre mame si fiice intr-un stil deosebit de alert.” – Elle

Jojo Moyes este autoarea bestsellerurilor Inainte sa te cunosc, Dupa ce te-am pierdut, Eu, si totusi alta, Fata pe care ai lasat-o in urma, Ultima scrisoare de dragoste, Un barbat si o femeie, In cautarea unui destin, Silver Bay, Bazarul visurilor si Un bilet pentru Paris.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Smart Shopping Online

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura