fbpx
frumusete lifestyle

Vitamina B6 te poate face mai fericita

Vitamina B6 te poate face mai fericita

Vitamina B6 te poate face mai fericita

In ciuda varietatii de roluri pe care le joaca vitamina B in corpul nostru, se simte ca fiind pe nedrept neglijata in domeniul suplimentelor si al sanatatii – mai ales in comparatie cu surorile sale, vitamina B si B12. La urma urmei, beneficiile vitaminei D si a uleiului de peste este cunoscuta de catre foarte multi dintre noi.

Nutritionistii si expertii in domeniul sanatatii recomanda sa incepem sa intelegem cat de important este aportul suficient de B6 si toate beneficiile pe care le joaca in mentinerea sanatoasa a organismului nostru.

In timp ce toate vitaminele B ajuta organismul sa metabolizeze substantele nutritive din alimentele pe care le consumam, precum si sa distruga grasimile si proteintele, vitamina B6 este deosebit de importanta pentru sanatatea hormonala. Cu alte cuvinte, vitamina B6 este deosebit de importanta pentru femei.

Vase sanguine sanatoase

vitamina B6

O lectie rapida in domeniul sanatatii sangelui: Homocisteina este un tip de aminoacid pe care organismul il primeste prin surse de alimente bogate in proteine, dar cand nivelurile de aminoacizi devin mari, acesta poate fi un risc potential de inflamatie, boli de inima si alte boli cardiovasculare care prezinta riscuri. Cantitatile adecvate de vitamina B6 pot ajuta in mod semnificativ la nivelurile scazute de homocisteina din organism.

Pentru o mai buna functionare a creierului

vitamina b6

Dupa cum arata cercetarile, nivelurile ample de B6 joaca un rol esential in functia de glucoza a creierului. In esenta, vitamina incurajeaza buna dezvoltare si functionare a creierului si a sistemului nervos.

Functia hormonala mai usoara

vitamina b6

Vitamina B6 este o vitamina deosebit de importanta care ajuta la cresterea productiei de progesteron pentru a contracara excesul de estrogen – cauza principala a disfunctiei hormonale. B6 sprijina dezvoltarea corpusului luteal, de unde provine tot progesteronul, de asemenea elimina excesul de estrogen din organism si stimuleaza sistemul imunitar.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: