fbpx
frumusete

Un machiaj impecabil înseamnă și gene perfecte. Cum alegi un rimel potrivit?

Așa cum orice reprezentantă a sexului frumos cunoaște, rimelul este unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj, pentru că acesta te ajută să conturezi mai bine forma ochilor și în plus, oferă volum şi alungeşte genele.

Câte gene, atâtea tipuri de rimel, e clar. Totuși, ținând cont de importanța rimelului, mai ales acum în plin sezon de petreceri, am selectat de la specialiști câteva idei despre cum alegi un rimel bun și ți le oferim cu drag și ție:

Culoarea care ţi se potriveşte

Negrul este alegerea potrivită pentru femeile care au gene închise la culoare, în timp ce rimelul de culoare maro și nuanțele acestuia este indicat pentru femeile care au gene mai deschise la culoare.

Un singur strat este ideal pentru un machiaj de zi, mai discret, iar două straturi de rimel se aplică în cazul în care doreşti un machiaj de seară, care trebuie să îţi pună ochii în evidenţă. În acest caz, ai grijă ca al doilea strat să fie aplicat numai după ce primul s-a uscat foarte bine, altfel rişti ca genele să capete un aspect încărcat. Ca să nu ai genele lipite, este indicat să aplici rimelul cu mişcări în zig-zag.

Încă ceva: dacă dai cu puţină pudră pe gene înainte să te dai cu rimel, acesta va avea o rezistenţă mai mare.

Pentru alungirea genelor

Dacă ai genele scurte şi vrei ca acestea să pară mai lungi, alege un rimel cu o perie cu peri rari, fini. De asemenea, poți opta pentru produse care conţin biotină, vitamină care stimulează creşterea genelor.

Ca să aplici mai uşor rimelul, lasă tubul într-un vas cu apă fierbinte, pentru că va deveni mai fluid şi se va întinde mai bine. Dacă îţi doreşti să ai genele curbate, atunci trebuie să foloseşti o pensulă curbată.

j

Un volum îngrijit și atrăgător

Genele cu volum, după cum știm, accentuează foarte mult frumuseţea ochilor. Dacă ai fire fragile, optează pentru un rimel special conceput ca să dea volum. Peria trebuie să fie și ea pe potrivă, adică deasă şi voluminoasă.

Tot pentru ca genele să pară mai bogate, cât şi pentru un efect de alungire, alege rimelul care să conţină polimeri, substanţe care ajută la o mai bună fixare a produsului, cât şi pentru a crea un aspect arcuit. Rimelul se aplică mai întâi pe genele pleoapei inferioare, apoi pe cele ale pleoapei superioare.

Pentru genele rare, specialiștii recomandă un rimel pentru volum cu peria groasă. Pentru un rezultat mai bun, rimelul se va aplica de două ori.

În toate cazurile, preferabil să alegi un rimel care să te avantajeze și totodată să fie și rezistent la apă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d