fbpx
frumusete

Manichiura contează. Cât de importantă este alegerea corectă a formei unghiilor?

Fie că vine vara și vrei să arăți diferit sau e doar dorința unei schimbări de look, orice femeie care se iubește, pune preț pe manichiură. De cele mai multe ori, pentru femei contează mai mult manichiura decât machiajul facial ori tunsoarea. De ce? Pentru că unghiile bine îngrijite oferă persoanei încredere în sine și confort.

 

Bineînțeles, forma unghiilor este o chestiune de preferințe și de stil personal, dar sunt anumite lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte de a le da o nouă formă. Și ca să decizi care este cea mai potrivită imagine pe care trebuie să le-o oferi unghiilor tale atunci când îți faci manichiura, privește-ți mâinile și forma naturală a unghiilor, observă dacă ele cresc într-un mod paralel, dacă sunt fragile și casante sau, dimpotrivă, foarte rezistente etc.

 

Dintre cele mai populare forme de unghii, vom prezenta pe scurt, câteva dintre ele, pentru a scoate în evidență avantajele și dezavantajele acceptării unei sau altei forme.

 

Forma de unghii rotundă. Una dintre cele mai apreciate forme. Unghiile rotunde și scurte au fost reprezentantele unei manichiuri curate, impecabile. Această formă se recomandă în special femeilor cu degetele groase și scurte. Forma rotundă alungește și oferă un aspect plăcut mâinii. De asemenea merge perfect cu ojă de culori închise. Necesită foarte puțină întreținere și totuși arată chic și îngrijită. Este ideală dacă practici vreun sport sau dacă muncești mult cu mâinile.

 

Forma pătrată. De multe ori este considerată o formă clasică, datorită aspectului elegant, dar și lejerității obținerii acesteia. Se potrivește femeilor ce au degetele subțiri și lungi. Dacă degetele sunt foarte lungi, este recomandat ca unghiile să fie păstrate cât mai scurte. Când avem unghiile pe forma pătrată, trebuie să oferim o mai mare atenție colțurilor, deoarece acestea au tendința să se rupă mai ușor, agățându-se în tot felul de obiecte. Conform opiniei specialiștilor,  unghiile cu formă pătrată sunt potrivite pentru foarte multe modele și perfecte pentru manichiura franțuzească.

2

Forma ascuțită. Această formă este recomandată doar dacă degetele sunt cu adevărat scurte. Nu este o formă practică pentru degetele lungi, deoarece vor oferi un aspect extrem de lung degetelor, riscând să devină vulgare. Totodată, forma ascuțită trebuie aleasă cu grijă, deoarece are și mici dezavantaje, fiind ceva mai pretențioase la îngrijit, dar fiind uneori incomode pentru lucru la calculator, dar și pentru utilizarea gadgeturilor. Unghiile extrem de ascuțite la vârf pot chiar afecta ecranele mai sensibile ale telefoanelor de ultimă generație, dacă acestea nu dispun de un ecran de protecție. De aceea, pentru a nu apela mult prea des la serviciile de reparație a tabletelor, telefoanelor sau altor gadgeturi, e bine de avut în vedere acest aspect. Totodată, nu sunt recomandate persoanelor care poartă lentile de contact, deoarece îngreunează mult operațiunile de instalare și scoatere a lentilelor.

 

Forma de unghii pătrate cu colțurile rotunjite. Această formă este ideală pentru cineva care nu muncește prea mult fizic cu mâinile și îi place să experimenteze cu diferite modele pe unghii. Această formă este potrivită pentru o mulțime de modele și, în plus, unghiile nu sunt foarte predispuse la rupere. Forma pătrată cu colțurile rotunjite poate fi purtată pe mai multe lungimi de unghii, în funcție de dorința și stilul personal al fiecărei femei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: