fbpx

Lupta împotriva cancerului de col uterin continuă și anul acesta

Ieri, pe post de buna dimineata, am postat pe instagram si pe pagina mea de facebook o poza in care purtam un tricou turcoaz cu #poartaturcoaz #staifaragrija. Poza are legatura cu aceasta campanie nationala de prevenire a cancerului de col uterin ce va avea loc joi, 22 octombrie incepand cu ora 18:00, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti si la Hotelul Ramada, in Iasi si Sibiu.

turca

Prin acest articol doresc sa ridic un semnal de alarma catre toate cititoarele mele pentru ca, in Romania, sunt diagnosticate zilnic noua femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Nu este deloc placut ceea ce se intampla, suntem femei si trebuie sa avem foarte mare grija de noi. In primul rand, trebuie sa ne gandim ca, NE ASTEAPTA ACASA CINEVA,iar sanatatea noastra trebuie sa fie pe primul plan. De aceea, este foarte importanta testarea periodica, in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.

Lupta impotriva cancerului de col uterin continua si anul acesta si doresc ca un numar cat mai mare de femei sa fie informate cat mai corect cu privire la aceasta problema.

Untitled

„Implicarea mea intr-o astfel de campanie vine din dorinta mea, in primul rand ca femeie, de a schimba ceva si porneste de la premisa ca un gest simplu si necostisitor poate evita o boala grava cu consecinte si mai grave pe toate planurile: personal,familial,etc.”- dna. doctor Elvira Bratila, medic primar obstetrica-ginecologie.

Proiectul ALEGE VIATA urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din Romania. Proiectul a fost lansat anul trecut, tot in luna octombrie, si a fost numita luna constientizarii si prevenirii cancerului de col uterin. Anul trecut au luat parte 400 de participante la conferinta iar, la final de campanie 1000 de vouchere prin care femeile au beneficiat de consultatie gratuita si o reducere considerabila la screening, au ajuns la femeile din Bucuresti si din toate colturile tarii.

Accesul la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit si este oferit în baza completarii formularului de înscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri asa ca va invit sa va inscrieti intr-un numar cat mai mare ( o sa fiu si eu acolo) deoarece este un drum pe care noi, femeile, trebuie sa pasim cu incredere. Dreptul la informatie nu a disparut!

CANCERUL POATE NU DOARE, DAR LASA SEMNE.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: