fbpx
Blog

EVA, o alegere pentru sănătatea ta

Consumul de pește este un obicei alimentar sănătos și benefic organismului, peștele fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali și acizi grași Omega-3 care aduc multiple efecte pozitive pentru sănătate. Încă te mai întrebi de ce ar trebui inclus în dietă în mod regulat, în defavoarea altor tipuri de carne? Îți spunem punctual de ce:

  • Este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și regenerarea țesuturilor corpului uman. Proteinele din pește conțin aminoacizi esențiali necesari pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar și pentru menținerea sănătății musculare.
  • Conține acizi grași Omega-3. Somonul, tonul, sardinele și macroul sunt surse bogate de Omega-3, acești acizi esențiali fiind recunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății creierului, inimii și sistemului cardiovascular. Consumul regulat de pește poate reduce riscul de boli de inimă, poate să scadă nivelul de colesterol rău (LDL) și poate să reducă inflamațiile din organism.
  • Conține nutrienți esențiali. Sursă bogată de vitamine și minerale esențiale, peștele conține un nivel ridicat de vitamina A, D, E și complexul de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea ochilor, pielii, oaselor și pentru funcționarea sistemului nervos. Peștele mai conține minerale precum fier, iod, zinc și seleniu, care susțin o bună funcționare a organismului în ansamblul său.
  • Are beneficii pentru sănătatea creierului. Acizii grași Omega-3 din pește sunt miraculoși pentru sănătatea creierului, contribuind la dezvoltarea cognitivă a copiilor și menținerea sănătății cognitive la adulți și vârstnici. Consumul regulat de pește poate reduce riscul de declin cognitiv, de boală Alzheimer, și poate îmbunătăți memoria și capacitatea de concentrare.
  • Protejează sănătatea ochilor. Peștele, în special cel gras, cum ar fi somonul și sardinele, conțin cantități semnificative de vitamina A și Omega-3, care sunt benefice pentru sănătatea ochilor. Acești nutrienți pot contribui la prevenirea degenerescenței maculare legate de vârstă și a cataractei, două afecțiuni comune care afectează vederea.

Prin includerea regulată a peștelui în alimentație, de două ori pe săptămână, ca alternativă sănătoasă la alte surse de proteine cum ar fi carnea roșie, vei investi în sănătatea ta pe termen lung.

EVA, o comoară de produse din pește, sănătoase și gustoase, îți propune să încerci Fileurile de macrou în ulei vegetal sau în sos tomat, Fileurile de hering în ulei vegetal sau în sos tomat, EVA Șprot în ulei vegetal și EVA Șprot în sos tomat. Dragoste la prima degustare, garantat!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: