fbpx
Blog

Cum decoram un living cu tablouri moderne

Termenul „tablou modern” este destul de amplu și se referă la o varietate de lucrări artistice create în epoca contemporană, care poate acoperi o perioadă lungă de timp, în funcție de contextul utilizat. În general, termenul „modern” se referă la operele de artă create în perioada contemporană, care poate include lucrări realizate în secolul al XX-lea și în prezent. Acesta poate include multiple mișcări artistice precum expresionismul abstract, suprarealismul, pop art-ul, minimalismul și multe altele. Tablourile moderne tind să exprime o gamă largă de idei și stiluri, fiind adesea caracterizate prin experimentarea cu forme, culori, tehnici și materiale. Artiștii moderni se simt adesea liberi să încalce regulile tradiționale ale artei și să exploreze noi direcții.

Artiștii moderni adesea își exprimă gândurile, sentimentele și perspectivele personale prin intermediul tablourilor lor. Astfel, aceste lucrări pot fi percepute ca fiind mai subiective și mai centrate pe experiența individuală în comparație cu operele mai tradiționale. Decorarea unui living cu tablouri moderne poate adăuga personalitate și stil spațiului tău. Iată câteva sfaturi pentru a-ți decora livingul cu tablouri moderne:

 1. Alege o temă sau un stil:
  • Decide asupra unei teme sau a unui stil pe care îl dorești pentru livingul tău. Poate fi ceva abstract, contemporan, minimalist sau chiar o colecție de tablouri care exprimă pasiunile tale.
 2. Dimensiunea și dispunerea:
  • Alege tablouri care se potrivesc dimensiunilor spațiului. Un tablou prea mic sau prea mare poate să nu se integreze corespunzător în decor.
  • Gândește-te la dispunerea tablourilor. Poți să așezi mai multe tablouri mici într-o compoziție sau un tablou mare ca punct focal.
 3. Culoare și tonalitate:
  • Coordinarea culorilor este esențială. Alege tablouri care se potrivesc cu paleta de culori a livingului tău. Poți opta fie pentru tablouri care se potrivesc perfect culorilor existente, fie pentru unele care adaugă contrast și dinamism.
 4. Experimentează cu forme și texturi:
  • Variază formele și texturile tablourilor pentru a adăuga interes vizual. Poți combina tablouri abstracte cu unele mai tradiționale sau poți adăuga tablouri cu texturi în relief.
 5. Așează-le corespunzător pe perete:
  • Plasează tablourile la nivelul ochilor pentru a le pune în valoare și pentru a facilita privirea. Dacă ai o colecție de tablouri, experimentează cu dispunerea lor pe perete înainte de a le fixa definitiv.
 6. Iluminare adecvată:
  • Asigură-te că iluminarea în cameră este adecvată pentru a pune în valoare tablourile. Poți adăuga iluminare direcționată sau ambientală pentru a evidenția anumite detalii.
 7. Mixează stiluri:
  • Nu te limita la un singur stil sau gen de artă. Poți mixa tablouri moderne cu unele mai clasice sau vintage pentru un efect eclectic și personalizat.
 8. Gestionarea spațiului negativ:
  • Gândește-te la spațiul din jurul tablourilor. Nu supraaglomera peretele, lasă spațiu negativ între tablouri și mobilier pentru a menține echilibrul vizual.
 9. Creează o poveste:
  • Dacă ai mai multe tablouri, încearcă să creezi o poveste sau o tematică care să le lege între ele. Aceasta poate adăuga coerență și unicitate ansamblului.
 10. Folosește rame potrivite:
  • Ramele pot avea un impact semnificativ asupra aspectului final. Alege rame care se potrivesc cu stilul general al decorului și cu culorile tablourilor.

Folosind aceste sfaturi, poți crea un spațiu de viață frumos și personalizat, în care tablourile moderne să-ți reflecte gusturile și personalitatea.

Există mai multe locuri de unde poți cumpăra tablouri moderne, fie în magazine fizice, fie online. Iată câteva opțiuni. Vizitează galeriile de artă din zona ta. Acestea pot expune și vinde tablouri create de artiști locali sau internaționali. Participă la târguri de artă, expoziții și evenimente artistice locale. Aici poți descoperi opere noi și poți interacționa direct cu artiștii. Există numeroase galerii de artă online care oferă o gamă largă de tablouri moderne. Unele dintre ele includ GaleriaQ, Artsy, Saatchi Art, și Etsy, unde poți găsi opere ale artiștilor independenți.

Tablourile moderne pot fi create folosind o varietate de medii și tehnici, inclusiv pictură cum ar fi tablourile moderne de la galeriaQ, sculptură, artă digitală, colaje, instalații și altele. Această diversitate reflectă nevoia artiștilor de a explora noi moduri de exprimare și de a utiliza noile tehnologii disponibile. Este important să subliniem că termenul „modern” în contextul artei poate avea sensuri diferite în funcție de cine îl folosește și de perioada specifică la care se referă. De aceea, este întotdeauna util să investighezi contextul cultural și istoric pentru a înțelege mai bine sensul termenului într-un anumit caz.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d