fbpx
frumusete

Ce va recomand :)

Cum am facut inventarul casei

Sora mea s-a mutat recent si a constatat ca unele elemente lipseau. Desigur, ea a descoperit singura acest lucru la cateva saptamani dupa ce s-a mutat si dupa ce semnase deja documentele de transport.
Nu lasa sa ti se intample si tie! Inainte de a te muta este important sa stii exact ce se va muta alaturi de tine; este un fel de lista de ambalare. Elementele pot fi pierdute sau deteriorate in timpul transportului, dar daca stii exact ce trebuie sa ajunga la noua ta casa, compania de asigurari ar trebui sa acopere pierderea/ deteriorarea cand tu iti faci o asigurare la ei.

mutare (2)
Cum sa efectuezi un inventar gospodaresc si o lista de ambalare
1) Luati copii ale tuturor documentelor importante, cum ar fi certificate de nastere, certificate de casatorie, testamente, polite de asigurare, acte, etc … Pastrati originalele si copiile separat. Originalele trebuie sa se deplaseze alaturi de tine, in timp ce copiile se pot transporta cu restul articolelor casnice.
2) Apoi, aveti nevoie de o inregistrare a bunurilor dumneavoastra. Acest lucru se poate face rapid si usor folosind o camera video sau aparat foto digital. Indiferent de metoda pe care o alegeti, creati si un jurnal audio sau adaugati note fotografiilor care sa includa informatii cu privire la timpul in care au fost cumparate si valoarea lor. Este probabil, cel mai bine sa inregistrati cat de mult ati platit pentru fiecare element si sa lasati agentia de asigurare sa determine valoarea.
Daca utilizati o camera video, luati pe cineva care sa va ajute cu organizarea elementelor, deschiderea usilor si sertarelor pentru a va asigura ca se obtine o inregistrare completa.
Daca nu aveti o camera video sau foto, puteti crea o inregistrare scrisa, cu ajutorul unei liste deja existente – obtinute de la compania de mutari, intr-un simplu notepad sau orice alt program informatic.
In plus, Inregistreaza numere in serie sau orice alte trasaturi distincte, pentru cazul in care elementul dispare.
3) In functie de ceea ce detineti, fotografiati sau descrieri mai multe articole. Chiar si articolele de imbracaminte, piesele de bucatarie si instrumentele din garaje trebuie sa fie inregistrate, mai ales daca exista o valoare anexata. Acest lucru va ajuta, de asemenea, compania de mutari in cazul in care unele dintre articole se pierd. Ei pot relua traseul si verifica la alti clienti pentru a vedea daca articolele tale pot fi localizate.
4) Dupa ce ati terminat de facut documentatia, faceti copii ale listei, casetei video sau fotografiilor digitale. Lasati o copie la un prieten sau o ruda, in timp ce dumneavoastra o pastrati pe cea originala. Acest lucru te va asigura ca o copie poate fi gasita chiar daca pierzi originalul.
5) In cele din urma, utilizati lista de inventar pentru a obtine o estimare mai exacta a costului de la compania de mutari si transport mobila. In plus, acest lucru va ajuta sa stabiliti daca aveti nevoie de asigurare suplimentara a bunurilor sau ceea ce este oferit prin intermediul companiei de mutari si transport mobila acopera eventualele daune.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. bune de urmat sfaturile. multimim.

  2. sfaturi foarte utile…multumim seara frumoasa

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: