fbpx
Blog noutati shopping

Carti online de citit in 2020

Carti online de citit in 2020

1. Arta subtila a nepasarii – Mark Manson

Arta subtila a nepasarii

O metoda nonconformista pentru o viata mai buna

#1 New York Times Bestseller

Peste 1 milion de exemplare vandute

In acest ghid revolutionar, definitoriu pentru o intreaga generatie, autorul ne invata ca, pentru a fi fericiti, trebuie sa renuntam la a fi „pozitivi” mereu si trebuie, in schimb, sa ne perfectionam in invingerea obstacolelor. Sustinandu-si afirmatiile cu cercetari academice si anecdote bine plasate, Manson argumenteaza ca pentru a avea o viata mai buna trebuie sa stim nu cum sa transformam lamaile in limonada, ci cum sa le toleram mai bine. El ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam. Aceasta este adevarata sursa a puterii. Dupa ce ne-am acceptat temerile, greselile si incertitudinile, dupa ce incetam sa evitam adevarurile dureroase si incepem sa le infruntam, putem gasi curajul si increderea pe care le cautam cu disperare.

Adoptand pentru acest manifest un ton sincer si un limbaj direct, fara compromisuri, Manson incearca sa ne trezeasca la realitate pentru a putea duce o viata mai plina de satisfactii si mai ancorata in concret.

2. Pacienta tacuta – Alex Michaelides

Pacienta tacuta

Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia publica si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii – o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga…

Pacienta tacuta este un thriller psihologic socant despre un act de violenta extrem al unei femei impotriva sotului ei si despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

3. Oamenii fericiti citesc si beau cafea – Agnes Martin

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

A plecat din Paris sa se uite pe sine. Dragostea pe care o va intalni va schimba totul.

Povestea lui Diane incepe in mod brutal cu moartea sotului si a fetitei sale, eveniment care o arunca in cea mai cumplita depresie. Totul se opreste in loc, in afara de inima ei, care continua sa bata. Cu incapatanare. Dureros. Zadarnic.

Cand cel mai bun prieten si asociat in mica afacere cu o cafenea literara la Paris, Felix, ii propune o calatorie ca inceput pentru o noua viata, Diane alege sa indeplineasca o mai veche dorinta a fostului ei sot si se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda.

O intalnire neasteptata cu un barbat taciturn o face pe Diane sa vada din nou lumea cu incredere si cu forta regasita.

4. Pana la sfarsit – Irina Binder

Pana la sfarsit

„Pana la sfarsit” este noul roman al Irinei Binder si continua povestea indragitei serii Fluturi.

„Cu sufletul pustiu si cu ochii umflati de plans, mi-am luat din nou ramas bun de la personajele din cartea Fluturi…
Sper sa va placa, sa o traiti citind-o asa cum am trait-o eu scriind-o…” – Irina Binder

Fragmente din carte:

„Daca stau bine sa ma gandesc, orice imbratisare ar putea fi ultima pe care o oferim sau ultima pe care o primim. N-avem nicio certitudine ca vom revedea omul de care ne despartim pentru cateva minute, ore, zile sau luni si ca vom avea o alta ocazie sa-l imbratisam, sa-i spunem cee ace simtim pentru el, sa-I facem o bucurie. N-ar trebui sa mai amanam nimic. N-ar trebui sa ne luam ramas bun niciodata fara ca omul de care ne despartim sa stie cat il iubim. N-ar trebui sa lasam nici un om in urma noastra fara confirmarea ca este pretuit si ca este in siguranta in sufletul nostru. Si n-ar trebui sa plecam din lumea asta cu lucruri nespuse.”

„Oare cat timp din viata noastra suntem cu adevarat noi insine si cat timp purtam masti? Unii dintre noi traiesc atat de mult cu mastile pe suflete, pana cand, intr-o buna zi, ajung sa se confunde cu ele si uita chiar si ei insisi cine sunt cu adevarat.”

5. Abc-ul Psihopatului de succes – Kevin Dutton

Abc-ul Psihopatului de succes

Dupa ce a publicat bestseller-ul „Intelepciunea psihopatilor”, Editura Globo ofera cititorului pasionat de expeditii prin labirinturile psihicului uman o noua carte de referointa, scrisa de acelasi autor: „ABC-ul psihopatului de succes”.

Doctorul Kevin Dutton este cercetator la Departamentul de Psihologie Experimentala – Universitatea Oxford. De data aceasta, isi propune sa ne convinga ca in fiecare dintre noi zace un psihopat. Totul e sa-l descoperim, sa ni-l asumam, sa-l intelegem si, in ultima instanta, sa-l folosim in dobandirea succesului….

6. Vaduva de safir – Dinah Jefferies

Vaduva de safir

De la autoarea bestsellerurilor Sotia plantatorului de ceai si Fiica negustorului de matase.Ceylon, 1935. Louisa Reeve, fiica unui negustor de bijuterii britanic, si sotul ei, Elliot, un afacerist sarmant si aventuros, par sa fie cuplul perfect. Doar ca le lipseste ceea ce isi doresc, de fapt, cel mai mult: un copil.Louisa e din ce in ce mai deprimata, Elliot devine tot mai absent, petrecand tot mai mult timp pe plantatia de scortisoara din apropiere. Apoi el moare in mod misterios, iar ea e singura preocupata de aflarea adevarului. Asa ca merge la plantatie si este fermecata peste puterea ei de intelegere de dealurile nesfarsite si parfumate.Insa nimic nu e ceea ce pare, iar pe Louisa o asteapta vesti care-i vor schimba viata.”Totul, de la peisaje la mirosuri si atmosfera, este minunat redat. Dinah Jefferies este desavarsita aici.”- Lucinda Riley

7. Orasul fetelor – Elizabeth Gilbert

Orasul fetelor

Un roman delicios despre glamour, sex si aventura, despre o tanara care descopera ca pentru a fi om bun nu este neaparat nevoie sa fii fata cuminte.

Elizabeth Gilbert se intoarce la fictiune cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusa intr-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai in varsta care priveste in urma la propria tinerete cu un amestec de bucurie si regret, Orasul fetelor exploreaza teme ca sexualitatea si promiscuitatea feminina, dar si idiosincraziile iubirii adevarate.

In 1940, Vivian Morris are 19 ani si tocmai a fost data afara de la Vassar College dupa o evolutie dezamagitoare in primul an. Parintii, oameni cu stare, o trimit in Manhattan sa locuiasca cu matusa ei, care detine Lily Playhouse – un teatru de varieté in centrul insulei. Acolo, Vivian face cunostinta cu un intreg univers de personaje neconventionale si carismatice – animatoare mereu puse pe distractie, un actor sexy, o mare doamna a actoriei, un Don Juan scenarist, o administratoare stricta. Cand Vivian comite o greseala care provoaca un scandal profesional, noua ei viata se rastoarna cu susul in jos, iar consecintele le va intelege de-abia ani si ani mai tarziu. In cele din urma insa, toate acestea o vor face sa vada cu alti ochi genul de viata pe care si-l doreste – si genul de libertate de care are nevoie. Mai mult, experientele tineretii o vor conduce la iubirea vietii ei, o iubire cu totul iesita din comun.

8. Se numea Sarah – Tatiana de Rosnay

Se numea Sarah

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetita evreica in varsta de zece ani, este arestata in toiul noptii, impreuna cu parintii ei, de politia franceza, dar nu inainte de a-si incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, convinsa fiind ca se va intoarce dupa numai cateva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris si maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorarii a saizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceste in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura si o fac sa-si puna intrebari cu privire la propria existenta.
Se numea Sarah este povestea induiosatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar si o tulburatoare pagina de istorie: Tatiana de Rosnay descrie o intamplare reala din Franta aflata sub ocupatie si rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

9. Privighetoarea – Kristin Hannah

Privighetoarea

Franta, 1939. in linistitul orasel Carriveau, Vianne Mauriac isi ia ramas-bun de la sotul ei, Antoine, intrucat acesta pleaca pe front. Ea nu crede ca nazistii vor invada Franta si totusi, soldatii isi fac aparitia, marsaluind in numar mare, in convoaie de camioane si tancuri, in avioane care innegresc vazduhul si bombardeaza tinuturile locuite de oameni nevinovati. Cand un capitan neamt isi stabileste cartierul general in casa lui Vianne, ea si fiica sa au doua optiuni: fie sa locuiasca sub acelasi acoperis cu dusmanul, fie sa piarda totul. Fara hrana si bani, deznadajduita in timp ce pericolul pandeste dupa fiecare colt, tot mai amenintator, Vianne e silita sa faca alegeri imposibil de indurat pentru a-si tine familia in viata.Sora sa, Isabelle, este o pustoaica rebela de optsprezece ani, aflata in cautarea unui tel in viata cu toata pasiunea necugetata specifica tineretii. Pe cand mii de parizieni se retrag din capitala, trecand prin ororile razboiului, ea il intalneste pe Gatan, un partizan care crede ca Franta poate lupta cu nazistii, si se indragosteste nebuneste de el. Dar cand el o tradeaza, Isabelle se alatura Rezistentei fara a se uita in urma, si, riscandu-si viata zilnic, o salveaza pe a altora. Mi-a placut nespus Privighetoarea de Kristin Hannah, o scriitoare americana deosebit de talentata; personaje bine conturate, intriga exceptionala, emotii extraordinare, cine isi poate dori mai mult de la un roman? – Isabel Allende CARTE VANDUTA IN PESTE 2 MILIOANE DE EXEMPLARE

10. Insomnii – Irina Binder

Insomnii

„A venit momentul fericit in care Insomniile Irinei Binder sa ni se prinda ca o podoaba in jurul sufletelor, iar gandurile ei de la ceasuri tarzii sa ne imbratiseze pe toti cu generozitate. Citindu-i trairile, vom descoperi inca o data, cu uimire, ca nedormirile ei sunt si ale noastre, ca nesomnul meu si al tau ne apropie pe toti in acele clipe in care reusim sa ne privim viata cu sinceritate si cu inimile asternute in palme. Vom afla astfel, in nopti incercanate, ca gandurile si simtirile Irinei sunt si ale noastre, ca bucuriile, tristetile si sperantele ei ne curg navalnic prin sange tuturor, iar Irina e a fiecaruia dintre noi. Fiindca Irina Binder scrie pentru noi, naste splendori inspirate de stele si de viata si daruieste confesiunile sale nocturne fiecarui om, fie el din Brasov, de la Melbourne sau Toronto – spre linistea cugetelor si mai ales a existentelor noastre, unindu-ne intr-o lume ideala, fara diferente in simtire si fara frontiere geografice – pentru ca universalitatea trairilor sale reuseste sa ne fie far autentic si sincer, fara pretiozitate si fara emfaza.” – Carmen Voinea – Raducanu

11.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: