fbpx
frumusete

7 sfaturi pentru un blog mai popular

Dacă sunteți pasionați de scris, vă place comunicarea, știți că aveți ce spune acestei lumi și puteți ajuta o mulțime de oameni cu sfaturi utile și cunoaștințele voastre, cu siguranță e timpul să lansați un blog. Acesta e tărâmul de creație și exprimare fără hotare, care poate cu timpul să vă aducă roade, de ce nu 🙂 Dacă un știți cum să începeți, iată câteva reguli care vă vor ajuta, cu siguranță:

  1. Creați titluri originale și memorabile

Un titlu atractiv este 50 % de succes! Lipsa de timp și ritmul agitat în care trăim îi face pe cititori mult mai selectivi și economi în alegerile de lectură. Astfel, trebuie să evidențiați principalul beneficiu al fiecărui articol postat și să utilizați cuvintele potrivite. De exemplu, titlul acestui articol, „7 sfaturi pentru un blog mai popular”, descrie beneficiul principal? Da. Acest titlu vă spune că în acest articol veți învăța arta promovării blogului, iar la final veți asimila o serie de recomandări și indicații practice. Este un titlu concis, descriptiv, care vă trezește curiozitatea și vă îndeamnă să dați click.

  1. Profitați de Google+

Google Authorship este o metodă foarte bună de promovare a paginii voastre, dar și de popularizare a brand-ului personal.

  1. Folosiți imagini frumoase și relevante

Imaginile sunt o completare a textelor postate, fiind una din metodele sigure de captare a atenției utilizatorilor și de diversificare a conținutului. Cu cât blogul este mai interactiv, mai divers și mai original, cu atât mai bine va prinde la public.

  1. Puneți link-uri către alți bloggeri

Odată ce ai intrat în blogosferă, ai devenit parte a unei comunități întregi. Pentru a căpăta autoritate și a fi mai cunoscut, e foarte importantă construirea de relații cu alți bloggeri. O modalitate sigură ar fi să faceți referință către ei în articolele voastre, anunțându-i de acest lucru. Scopul este pur și simplu să vă cunoască, nimic altceva.

  1. Lăsați comentarii pe alte bloguri

Mulți cred că a lăsa comentarii pe blog reprezintă un șiretlic și  o modalitate de a distribui link-uri pentru îmbunătățirea poziționării în Google. Cu toate acestea, comentariile au o mulțime de avantaje, pe care mulți nici nu și le imaginează: ajută la stabilirea unei relații cu blogger-ul în cauză, sunt un mijloc bun de exprimare a a opiniilor și a cunoștințelor în domeniu, te ajută să devii mai cunoscut în cadrul comunității sau nișei respective și vor adăuga în mod natural link-uri pentru site-ul vostru.

  1. Creați infografice valoroase

O modalitate foarte bună de a atrage mai mult trafic pe blog-ul vostru este de a crea scheme, imagini cu informații utile, numite și infografice. S-a dovedit că orice conținut însoțit de scheme grafice este mult mai distribuit. Cu toate că peste ocean și în mai multe țări europene această metodă a devenit o normalitate, la noi încă nu este atât de populară. Cerința principală este ca graficul să fie unul calitativ și informativ pentru cititorii tăi.

  1. Distribuiți conținutul pe rețelele sociale

Rețelele sociale sunt o modalitate rapidă și sigură de a face cunoscut blogul unui număr foarte mare de oameni. Partajați conținutul pe rețelele sociale, dar asigurați-vă că nu faceți spam prin publicarea unui articol de prea multe ori. De exemplu, pe Twitter puteți distribui de mai multe ori, pe Facebook doar o dată, pe LinkedIn doar în grupurile profesionale relevante, iar pe Google Plus la fel ca și pe Facebook.

Acestea sunt doar câteva sfaturi. A rămas doar să începeți Mult succes!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: