Oud a devenit un ingredient esential in compozitia unui parfum arabesc de lux. Il observam ca un miros lemnos si usor de piele, fiind cunoscut sub mai multe denumiri, precum „lemnul zeilor”, „lemnul de Aloe” sau „lemnul de Agar”.
Oud a devenit un ingredient esential in compozitia unui parfum arabesc de lux. Il observam ca un miros lemnos si usor de piele, fiind cunoscut sub mai multe denumiri, precum „lemnul zeilor”, „lemnul de Aloe” sau „lemnul de Agar”.
Deosebit de popular in Orientul Mijlociu, Oudul se bucura de un imens prestigiu, avand o varietate de intrebuintari: aschii de lemn parfumat, uleiuri si parfumuri care devin din ce in ce mai populare in Occident.
Oud, un ingredient extrem de apreciat prin raritatea sa
Oudul reprezinta rezultatul unui mecanism de aparare, secretat de 1 din 100 copaci impotriva anumitor ciuperci. Exista doar cateva tipuri de arbori tropicali care il produc, ceea ce face din acesta o materie prima rara. Atat de rara, incat pretul sau poate depasi, uneori, pe cel al aurului. De unde si alta denumire sub care este cunoscut, si anume, „aurul negru”. O singura picatura poate face dintr-un parfum unul de lux.
Parfumul Oud, considerat un produs de lux
Pentru obtinerea rasinei pretioase, de culoare inchisa si parfumata, este nevoie de un proces indelungat. Un copac are nevoie de 30 de ani sa ajunga la maturitate. Infectia cu ciuperca dureaza pana la 5 ani pentru a fi valoroasa, durand inca 6 ani sau mai mult pentru ca copacul sa secrete, in cele din urma, rasina. Este de inteles de ce Oudul este un produs de lux in compozitia unui parfum arabesc.
Oudul in parfumerie implica finete
Oudul este o esenta cu care nu se lucreaza foarte usor. Mirosul emanat este, pe cat de complex, pe atat de puternic. Iar aceasta caracteristica poate face sarcina marilor perfumieri destul de complicata. Este si motivul pentru care este adesea combinat cu note mai proaspete cum ar fi parfumurile florale, pentru a mai atenua din amprenta sa prea directa.
Compozitia unui parfum: oud, folosit ca nota de baza
Desi se remarca pe cont propriu, Oud are un miros lemnos si de piele care se imbina foarte bine cu alte arome. Merge de minune cu cel floral sau fructat, ca de altfel, cu cel de piele, animal sau crud. Cu toate acestea, intr-o compozitie, oudul este de obicei folosit ca nota de baza sau chiar nota de varf. Astfel, el poate ramane pe piele sau in aerul din incapere pentru cateva ore, conferind o stare de bine fiecarui utilizator.
Beneficiile lemnului de oud: mai mult decat un parfum, o terapie!
In Orientul Mijlociu, lemnul de oud este considerat o manifestare divina, cu puterea de a purifica corpul, rasina sa foarte parfumata fiind utilizata in scopuri terapeutice. Despre lemnul de oud se stie ca nu este utilizat doar ca un simplu ingredient intr-un parfum arabesc. Asiaticii, de exemplu, il folosesc drept leac impotriva afectiunilor digestive. Totodata, oud este recomandat ca remediu impotriva intepaturilor de insecte si a ranilor.
Insemnatatea spirituala din spatele oud
Utilizarea oudului nu se limiteaza la perfumerie sau uz terapeutic, in multe religii acest ingredient de lux avand, de asemenea, o insemnatate spirituala. Unele culturi o asociaza cu armonia si seninatatea, acesta fiind si motivul pentru care este utilizat frecvent in case pentru a elimina energiile negative. De exemplu, musulmanii obisnuiesc sa arda lemn de oud in timpul sesiunilor de rugaciune, crezand ca dorintele lor se ridica la cer prin fumul creat.
Oudul, ingredientul cel mai dorit in parfumuri, se regaseste si in produsele de pe parfumat.ro, fiind recomandat drept cel mai sofisticat accesoriu ce rasfata simturile iubitorilor de arome orientale.