fbpx
fashion Ghidul Miresei

5 lucruri de care trebuie să ții cont la alegerea pantofilor de mireasă

Planificarea nunții pentru o viitoare mireasă e o perioadă plină de emoții, dar și griji. Rochia, accesoriile, coafura, buchetul, pantofii și toate celelalte detalii se planifică cât mai timpuriu, pentru a nu avea parte de surprize în ajunul marelui eveniment.

Pantofii de mireasă conferă eleganță și feminitate, reprezentând combinația dintre frumos și splendid. De aceea alegerea lor e o mare responsabilitate și prin urmare e preferabil să se țină cont de unele detalii importante întrucât sunt un detaliu important în cadrul tabloului general de nuntă și o piesă principală din ținuta miresei.

Cum și de ce anume trebuie să țină cont o viitoare mireasă la alegerea propriilor pantofi?

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Regula nr. 1: Ține cont de locația nunții.

Locul în care are loc nunta este un detaliu esențial în alegerea pantofilor. La o nuntă pe plajă nu se pot purta pantofii pe care i-ai purta la o nuntă clasică, într-un restaurant elegant. Și viceversa. Deci dacă planifici o nuntă în aer liber este recomandat să stai departe de pantofii cu toc și să alegi fie balerini, fie pantofi cu platformă. Dacă ceremonia are loc pe plajă poți chiar să renunți complet la pantofi. În cazul în care nunta are loc într-un local cu podeaua acoperită cu mochetă, ai libertate totală, deoarece mocheta nu ridică probleme în ceea ce privește pantofii. Prin urmare poți purta aproape orice tip de încălțări, spre deosebire de localurile cu pardoseală tare, unde poate apărea problema alunecării. Este preferabil ca pantofii să nu aibă talpa lunecoasă, dar dacă nu poți evita acest lucru, poți apela la diverse trucuri prin care vei reduce acest „mic dezavantaj” (lipici pe talpă, geluri speciale etc).

Regula nr. 2: Pantofii de nuntă nu trebuie aleși ca niște detalii singulare.

Încălțările miresei nu trebuie să atragă în mod deosebit privirile invitaților, ci împreună cu rochia și celelalte elemente să pună în evidență frumusețea miresei. Preferabil să fie aleși abia după ce a fost cumpărată sau închiriată rochia și s-au stabilit alte detalii de aspect (coafură, stilul nunții etc).

Regula nr. 3: Atrage atenție la materialul din care sunt făcuți pantofii.

Materialul pantofilor este un element foarte important și pe care nu e bine să-l ignori. Pielea naturală este de regulă cea mai indicată, fiind comodă și suficient de moale încât să nu provoace bătături, dar poți alege și modele superbe de pantofi realizați din alte tipuri de materiale (piele, dantelă, satin ș.a.).

Regula nr. 4: Decide-le culoarea.

Aici există o singură sugestie clară: nu este nici un fel de obligație să porți pantofi albi. Depinde de gust, nuanța rochiei, culoarea rujului, componența cromatică a buchetelor de mireasă și alte detalii. Asortarea trebuie să fie caldă, fină și curajoasă.

Regula nr. 5: Calitatea, apoi bugetul.

Prețul unor pantofi de nuntă nu trebuie să fie o barieră în alegerea perechii perfecte, decât dacă este cu totul exagerat. În primul rând perechea de pantofi trebuie să fie una de foarte bună calitate. Prețurile variază între câteva sute de lei și câteva mii de euro, astfel încât bugetul pentru ei depinde doar de opțiunile miresei. Întrebarea e dacă vor fi purtați doar în noaptea nunții sau se va reveni la ei cu alte ocazii speciale. Deci un model simplu, practic și comod îți poate servi pe viitor la orice altă festivitate sau eveniment important.

De reținut că cel mai mult, în alegerea pantofilor de mireasă contează calitatea și comoditatea acestora, deoarece nunta de regulă înseamnă aflarea în picioare pe perioade lungi, la fel și dansuri, etc. Unicitatea și stilul evenimentului vor ajuta fiecare viitoare mireasă să facă o alegere inspirată.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: