fbpx
lifestyle

5 idei de relaxare după o zi grea de lucru

women-936549_960_720

Sursă imagine: pixabay.com

Cât e de bine să ajungi în sfârșit acasă după o zi lungă și destul de stresantă de lucru. Gata cu sarcinile interminabile, gata cu statul pe scaun în fața monitorului! Acum începe timpul tău – doar al tău.
Poți alege să te relaxezi după o zi dificilă cu o ședință de mesaj, cu aroma terapie sau reflexoterapie. Însă, dacă dorești să scapi cât mai repede de oboseală fără multe bătăi de cap, la tine acasă, poți urma sfaturile de mai jos.
1. Creează ambianța potrivită
Poți alege să stingi lumina și să aprinzi câteva lumânări parfumate în schimb, pentru a crea o atmosferă mai obscură și relaxantă. Pune pe fundal muzică de relaxare, precum jazz sau muzică simfonică. Pentru a oferi și simțului olfactiv un plus de relaxare, aprinde câteva bețișoare parfumate pentru a învălui întreaga încăpere în miresme relaxante.
2. Bea ceai din plante
După o zi încărcată, nu ai nevoie de băuturi care te-ar putea agita precum ceaiul alb, negru sau verde – ce conțin cafeină. Alege un ceai din infuzie de plante relaxante precum mușețel, tei sau chiar levănțică. Adaugă o linguriță cu miere după ce ceaiul a ajuns la temperatura camerei pentru un plus de aromă.
3. Baie relaxantă
O baie plină de spumă mereu ne face să ne simțim mai relaxați. Adaugă și câteva picături de ulei esențial de levănțică. Nu vei obține doar o mireasmă încântătoare, dar uleiul de levănțică de te ajuta să te relaxezi și va conferi un parfum delicat pielii.
Combină această activitate cu o muzică liniștită, instrumentală și sau cu o listă de piese preferate. Cântă în gura mare și uită de griji. La tine acasă ești vedetă și faci ce vrei
4. Citește
Deși poate părea o activitate intelectuală destul de solicitantă, nu e chiar așa. Alege să citești ceva interesant sau una dintre cărțile preferate și vei descoperi că te va relaxa foarte mult. Fără să-ți dai seama, vei uita de propriile griji și te vei teleporta în lumea descrisă printre pagini
5. Bucură-te de o cină pe gustul tău
Pentru multe persoane, savurarea unui tip de mâncare preferat aduce o mică bucurie și un plus de relaxare. Nu alege totuși mâncăruri grase sau dulciuri în cantități prea mari, întrucât îți vor îngreuna digestia și va crea disconfort. Totodată, o masă prea copioasă seara poate atrage după sine un somn agitat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: