fbpx
Blog Nails

4 idei de la Bonami pentru un decor discret de Paște


Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi și anul acesta. Ce ar fi însă să încercăm o abordare sustenabilă a decorațiunilor pentru Paște? O mai bună organizare din timp a conceptului decorativ, vă va ajuta să plănuiți cu exactitate cum să aranjați casa, fără cheltuieli uriașe.

Iata câteva idei practice de la Bonami:

O paletă coloristică simplă- este cunoscut faptul că, de cele mai multe ori, suntem tentați să schimbăm an de an tema decorațiunilor de Paște, și să cumpărăm noi piese ‘’absolut necesare’’. Din fericire nu este nevoie! Unul dintre secrete este păstrarea unei palete coloristice simplificate: optați pentru nuanțe pastelate, roz, vernil, bleu pe un fond predominant alb. Puteți adăuga accente monocromatice de galben solar (ce amintește atât de galbenușul oului, dar și de lumina solară sau de nuanța narciselor, într-un cuvant, de primăvară).

Fără înscrisuri- este o altă temă recurentă a producătorilor de decorațiuni: dacă obiectele poartă înscrisuri strict legate de Paște, sau e vorba de ouă roșii, atunci cu siguranță va trebui să le eliminați din casa imediat după Sărbători, pentru a nu părea desuete. Pe de altă parte, dacă obiectele sunt mai discrete, ele se pot încadra într-o temă mai vastă, a decorului de primăvară și pot decora interiorul căminului pentru întreaga perioada a primăverii.


Calitate înainte de toate- Cunoaștem cu toții sfaturile stilistilor ce ne îndrumă întotdeauna să optăm pentru piese de mobilier de calitate, acestea fiind de fapt o investiție rentabilă pe termen lung. De ce să nu aplicăm aceleași principii și pentru piesele mai mici? Chiar dacă este vorba doar despre decorațiuni, exista o netă diferență de calitate între obiecte cumpărate din magazinele de tip bazar și obiectele achiziționate din magazinele de decorațiuni. De asemenea țineți cont de material: o masă plastică va arăta comun și ieftin, față de lemn, metal sau ceramică pictată.O diferență relativ mică de preț poate însemna o diferență majoră în durabilitatea produsului. Nu este demn de neglijat nici faptul că un obiect calitativ durează mai mult, fiind astfel mai ecologic.


Utilitate de la început- Pare superfluu să ne gândim că decorațiunile de Paște pot îndeplini un alt rol, însă dacă abordăm creativ tema, s-ar putea să găsim câteva soluții ingenioase.
Oul, ca element decorativ, oferă o mulțime de oportunități. Optați, de exemplu, pentru un ghiveci în formă de ou, sau un suport pentru ouă fierbe în aceeași formă. Ghirlandele și elementele decorative suspendate, dacă sunt neutre, au un colorit pal, și conțin și alte elemente de faună decât iepurașii (de exemplu păsări, fluturi) pot fi folosite cu încredere , după sărbătorile pascale, în camera celor mici, în grădină sau curte, în bibliotecă alături de cărți sau, ca element ludic, în zona de home office.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d