fbpx
lifestyle

3 Tipuri de terrible bosses – care cred ca isi fac treaba foarte bine

Toti trecem prin asta ☺️ La un moment dat sau pe parcursul carierei noastre ne-am pus intrebarea referitor la cineva cu pozitie inalta, salariu mare si cu un loc de parcare rezervat: „Cum naiba a ajuns asta in postul de conducere?!?”

Incompetenta si un comportament rau adesea predomina intr-un post de conducere si de cele mai multe ori ne poate afecta viata profesionala. Iata 3 tipuri de sefi rai si cum sa te descurci cu ei ( atunci cand demisia nu este o optiune ).

a843733659cc2544cabaed168468ee86

  1. Seful care spune „DA” si apoi pretinde ca nu a fost niciodata cazul

Ai primit unda verde pentru a avansa la un anumit proiect. Dar, pentru a nu stiu cata oara, seful tau nu numai ca s-a sucit in privinta proiectului, nici nu isi mai aminteste ca a fost aprobat.

Acum, daca lucrul acesta este o schimbare bazata pe cateva informatii critice noi, schimbarea de opinie este legitima. Insa daca este un comportament care se tot repeta, exista deja o problema.

Cum te descurci

Cred ca modul de a aborda o astfel de problema este de a identifica CE ANUME o provoaca: ” Sa fie vorba de niste pitici care ii soptesc la ureche?”. Bine, sunt sanse mari ca acest lucru sa se datoreze si unei anumite persoane cu care se sfatuieste inainte de a lua anumite decizii.

Cea mai buna solutie ar fi sa astepti. Construieste-ti cu pasi mici proiectul si dupa finalizarea fiecarui task mergi si prezinta-i ce ai mai facut. In felul asta nu risti sa iti pierzi timpul cu ceva care oricum se va duce rapid pe apa sambetei.

2. Seful care nu numai ca nu este de acord cu ideile tale, dar pare sa si aiba ceva cu tine

Ti-ai stors mintea si ai descoperit o idee buna pe care vrei sa o impartasesti cu seful tau, insa nu este de acord. Dupa acest lucru, nu esti inclus nici la eventualele sedinte iar atunci cand esti, esti ignorat.

Exista o posibilitate reala ca seful tau sa aiba ceva cu tine. Sau poate ca este doar imaginatia ta. De cele mai multe ori insa, este vorba despre primul scenariu.

Cum te descurci

Desi acest tip de comportament este ilegal, sefii rai stiu cum sa intimideze subtil cu scopul final de a te face sa te simtit atat de inconfortabil, incat iti dai demisia. Si poate chiar asa si trebuie. Este o modalitate de a face fata situatiei nefericite.

O alta modalitate ar fi sa programezi o intalnire cu seful tau si sa ii impartasesti opinia ta despre ceea ce crezi ca se intampla. Odata intors inapoi la biroul tau, rasufland usurat, ii poti scrie un email prin care sa ii comunici ca te bucuri de faptul ca situatia s-a calmat.

Bineinteles, nu exista nici o garantie ca se va opri insa a luat la cunostinta propriul comportament si discutia in sine. Iar daca se mai intampla, poate ca cea mai buna rezolvare este demisia.

3. Seful care se lauda pentru o treaba pe care nu a facut-o

a923325102cfd9813385b667db1627ef

Ai lucrat zile si nopti ca sa muti muntii. A venit ziua cand ai reusit si vrei si iti doresti ca lucrul asta sa se si afle. Insa atunci cand discursul sefului sa termina…

Desi nu este neobisnuit ca un sef de departament sa se aseze pe spate pentru a „supraveghea” succesul tau, lucrul acesta denota un sef rau care nu face altceva decat sa ii desconsidere pe cei care au facut adevarata munca.

Cum te descurci

Modul de abordare al sefului depinde de el daca in anunturile publice nu recunoaste munca angajatilor. Daca oamenii din echipa ta ar fi trebuit sa fie laudati si nu au fost, atunci fa-o singur. Chiar daca este vorba despre un email intern pentru ei, ai posibilitatea sa faci tu ce seful tau nu este capabil: Fii un lider.

Daca ai incredere in tine, ii poti trimite un email si sefului si ii comunici faptul ca echipa ta este dezamagita ca nu a fost apreciata. Poate ca isi va cere scuze, sau poate nu – insa echipa ta va fi mai puternica pentru ca cineva le apreciaza munca.

Oricine poate fi sef – asta nu inseamna ca echivaleaza si cu a fi lider.

1c130f5677a3d3e47f6b85e9543868d6

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: