fbpx

10 lucruri pe care oamenii inteligenti le fac inaintea unui interviu

Felicitari! Ai reusit sa aplici cu succes la job-uri iar acum ai obtinut si un interviu. Nu conteaza ca mergi pentru prima data la un interviu sau ca ai mai avut inca 100, incearca sa te pregatesti cu grija pentru ziua cea mare. Pentru a veni in ajutorul tau, am pregatit o lista de MUST DO, inainte de interviul de angajare. Mic avertisment: Nici sa nu indraznesti sa adormi inainte sa cauti informatii despre potentialul angajator, pe internet.

  1. Imprima-ti CV-ul

Asigurati-va ca aveti suficiente copii pentru fiecare persoana cu care urmeaza sa te intalnesti. Chiar si extra. Nu, acum serios, stim cu totii ca angajatorii sau persoanele cu care urmeaza sa tii un interviu, chiar daca CV-ul tau este trimis online, nu toti il citesc cu atentie. Posibil ca pana ajungi la interviu, sa si uite exact ce informatii ai avut trecute. Recunosc, mie mi se intampla des si m-am luminat de fiecare data cand am primit si un CV printat. 😳

2. Verifica email-ul sau mesajul primit de la potentialul angajator

Verifica de 2 ori la ce ora esti programat, data, locatia, materialele necesare, numele persoanelor/ persoanei cu care urmeaza sa va intalniti.

3. Incearca sa faci pe detectivul si sa cauti informatii despre persoana cu care urmeaza sa te intalnesti

bbe4eddfd1df6d4a59dee20a64dc5416

Rampapapam!! Asta-i partea care mie imi place cel mai mult! Iti ia doar 10 minute sa cauti informatii despre persoana cu care urmeaza sa tii interviul. Bine, atat timp cat se semneaza in email. Poti gasi informatii chiar si pe Linkdin sau Facebook. Unde a facut facultatea, unde a mai lucrat, etc. Candva, mie mi-a asigurat un contract de munca, lucrul acesta. Pe romaneste, sa ai putin habar de locul in care urmeaza sa ajungi sau de persoana cu care urmeaza sa discuti.

4. Cauta informatii despre firma

La minim, trebuie sa consulti site-ul companiei, acordand o atentie deosebita paginii ” DESPRE ” Puteti face si un research pe google si sa aflati informatii despre firma: domeniul de activitate, nr de angajati, anul infiintarii, etc. Puteti consulta si paginile de social media in cazul in care exista.

5. Pregateste-ti intrebarile

Cel mai rau lucru pe care il poti face in timpul unui interviu atunci cand intervievatorul intreaba daca ai intrebari, este raspunsul „nu”. Interviurile reprezinta o oportunitate pentru tine sa inveti despre companie, iar compania la randul ei sa te cunoasca mai bine. Asa ca, este bine sa ai 2-3 intrebari de baza, pregatite.

6. Alege cel mai profesionist outfit

Nu e nimic mai rau decat sa te uiti in dulapul tau in dimineata interviului si sa iti dai seama ca nu ai cu ce sa te imbraci sau ca nu este camasa calcata. Sfatul meu este sa iti pregatesti tinuta cu o seara inainte. O camasa si o pereche de blugi sau pantaloni negri te poate salva de fiecare data.

7. Mergi la culcare devreme

Fa tot posibilul sa te bagi la somn devreme, pentru a fi odihnit in dimineata interviului. Daca se intampla sa ai emotii, incearca sa te uiti la un film sau asculta putina muzica de relaxare.

8. Verifica-ti traseul

Daca interviul se tine foarte, foarte aproape de zona in care locuiesti, atunci este minunat. Pentru cei mai putin norocosi incercati sa vedeti pe waze sau google de exemplu, cat dureaza si daca va incadrati in timp. Punctualitatea este o carte de vizita ☺

9. Asigura-ti transportul

Daca nu conduci, asigura-te ca ai suficienti bani cash pentru un taxi, pentru o cartela de metrou sau pentru alte mijloace de transport. Ultimul lucru pe care ti-l doresti ar fi sa alergi la bancomat pentru bani cash.

10. Relaxeaza-te!

Emotiile sunt ceva normal insa este important sa gandesti pozitiv. Daca emotiile iti scot la iveala ce e mai bun, atunci incearca sa te concentrezi pe realizari si sa iti amintesti ca daca intervievatorul nu ar crede ca ai fi potrivit pentru acel potential job, nu ar mai fi existat un interviu! 😉

aa8af65f21f4751018eb5c84e88a6d89

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Smart Shopping Online

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura